Wczoraj zakończyły się Mistrzostwa Świata seniorek i seniorów, które odbywały się w podparyskim Disneylandzie. Były to ostatnie kwalifikacje olimpijskie do Londynu 2012. Reprezentacja Polski mężczyzn wywalczyła maksymalną ilość miejsc - 6. W kategorii wagowej do 94 kg wystartowało dwóch reprezentantów Górnika Polkowice Arsen Kasabijew i Sylwester Kołecki.
Początkowo Arsen miał wystartować w grupie A, jednak okazało się, że musiał rywalizować na pomoscie z zawodnikami z grupy B. Ostatecznie biorąc pod uwagę wyniki sztangistów z grupy A i B Arsen z wynikiem 380 kg w dwuboju (170+210) zajął XII miejsce. Drugi z naszych zawodników Sylwester Kołecki, z wynikiem 371 kg w dwuboju (169+202) zajął XVII miejsce. Rok temuw Antalayi Arsen zajął miejsce V, natoimast dla Sylwka był to debiut w seniorskiej imprezie.
"Z rwania jestem dość zadowolony, natomiast w podrzucie podczas podejść na 207 i 208 kg popełniłem mały błąd techniczny. Gdybym utrzymał te 208 kg w górze, mój wynik by mnie zadowalał, a tak pozostał niedosyt, który wykorzystam w przyszłym roku podczas najważniejszych zawodów." - skomentował swój start sylwester Kołecki
Gratulujemy!
| « poprzednia | następna » |
|---|